Moeder Isolde van meidentrio OG3NE overleden

Print
Moeder Isolde van meidentrio OG3NE overleden

Isolde Vol Afbeelding: AD/ANP Kippa

Isolde Vol-Malee (47), de moeder van Lisa, Amy en Shelley van de formatie OG3NE, is vandaag in het bijzijn van haar geliefden overleden. Na een moedig en lang gevecht heeft zij de strijd tegen een zeldzame vorm van kanker uiteindelijk verloren, zo laat de familie weten in een verklaring.

OG3NE: "Wij vertrouwen er op dat haar strijdkracht, positiviteit, doorzettingsvermogen en eeuwige lach ons de kracht zal geven om door te gaan. Nu is er het grote verdriet. We hopen dat iedereen onze privacy respecteert en ons de rust en ruimte geeft om dit grote verdriet een plaats te geven.” De groep zal alle werkzaamheden tot nader bericht staken om dit grote verlies in alle rust te kunnen verwerken. Het afscheid van Isolde zal in besloten kring plaats vinden.

De familie maakte recent bekend dat Isolde was gestopt met alle behandelingen tegen een zeer zeldzame vorm van botkanker met lastig te behandelen uitzaaiingen in haar hoofd. "Hoe moeilijk het ook is, het is haar beslissing en leven'', vertelde de zussen in een reactie op dat besluit. 

Na het Eurovisie Songfestival van in Oekraïnse stad Kiev begon Isolde Vol direct aan een heftige bestralingskuur die nodig was omdat bestaande tumoren waren gegroeid en er een nieuwe was ontstaan. In een officiële verklaring van het OG3NE-management werd media juni gesteld. 'De complicaties en kwaliteit van leven hebben Isolde uiteindelijk doen besluiten de noodzakelijke behandeling te staken. De tijd die haar rest wil zij graag met haar geliefden doorbrengen zonder de kans op verdere complicaties. Haar verdere ziekteproces is momenteel moeilijk te voorspellen'. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →