'Lieke Martens wordt best betaalde speelster van Barcelona'

Print
'Lieke Martens wordt best betaalde speelster van Barcelona'

Afbeelding: ANP

Lieke Martens wordt de best betaalde speelster van FC Barcelona. Dat bevestigt Tim Vrouwe (Forza Sports Group) de zaakwaarnemer van Martens aan Voetbal International.

Hoeveel Martens gaat verdienen wil hij niet zeggen.

Overstap
Barcelona koopt de voetbalster uit Bergen van FC Rosengard. Hoeveel de Spaanse club precies betaald is onduidelijk. "De transfersom die ze hebben betaald is vergelijkbaar met die van een speler uit de Jupiler League, die de overstap maakt naar de Eredivisie", zo vertrouwt de zaakwaarnemer VI toe. 

Een bedrag dat de aanvalster van het Nederlands elftal meer dan waard is volgens haar zaakwaarnemen. "Lieke wordt gezien als een van de beste speelsters ter wereld. Ze is snel, doelgericht, kan acties maken en is multifunctioneel inzetbaar."

Grote eer
Martens zegt in een reactie dat ze erg blij is met haar transfer. "Ik heb de club altijd gevolgd en het is een grote eer voor mij om nu een Barça-speler te zijn. Ik heb een paar maanden geleden in de Champions League tegen Barça gespeeld en ik vond hun stijl erg mooi. Ze zijn een erg technisch en tactisch team met geweldige speelsters.’’ Ze hoopt dat ze veel prijzen gaat winnen met haar nieuwe club. 

Vader
De transfer van Martens hing al enkele dagen in de lucht, maar het duurde uiteindelijk iets langer dan gepland om het nieuws wereldkundig te maken. "We wilden het eigenlijk twee dagen geleden bekend maken, maar de manager vrouwenvoetbal bij Barcelona is gisteren vader geworden en zat de hele dag in het ziekenhuis."