Bank wil laatste pinautomaat weghalen, Heerlense wijk woedend

Print
Bank wil laatste pinautomaat weghalen, Heerlense wijk woedend

SNS Bank wil de laatste pinautomaat uit de Heerlense wijk Meezenbroek weghalen. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

SNS Bank wil de pinautomaat in Meezenbroek weghalen. Bewoners van de Heerlense wijk zijn woedend.

Een buurtcomité is woensdag verhaal gaan halen bij het regiokantoor. "Er is al zoveel verdwenen uit deze wijk", zegt Sita Bottenberg van het actiecomité. "Om te pinnen zouden we voortaan naar de binnenstad moeten gaan."

Plofkraak
De enige pinautomaat in de Heerlense wijk moet weg, omdat volgens de bank in geval van een plofkraak gevaar zou dreigen voor de omliggende woningen. Burgemeester Ralf Krewinkel wil een goede verklaring van de bank. "De politie zag geen probleem. De argumenten om zo’n voorziening weg te halen moeten wel zuiver zijn."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen