Titelverdediger Andy Murray uitgeschakeld op Wimbledon

Print
Titelverdediger Andy Murray uitgeschakeld op Wimbledon

Afbeelding: AFP/Adrian Dennis

Andy Murray is uitgeschakeld op Wimbledon. De Britse nummer één van de wereld en van de plaatsingslijst ging woensdag in vijf sets onderuit tegen de Amerikaan Sam Querrey: 3-6 6-4 6-7 (4) 6-1 6-1.

Murray won het Engelse grastoernooi vorig jaar en in 2013.

Derde keer
Tegen Querrey begon hij nog goed, maar hij moest in de vierde en vijfde set buigen voor de als 24e geplaatste Amerikaan. Voor Murray is het de derde keer na 2008 en 2014 dat hij strandt in de kwartfinales in Londen.

Niet gemakkelijk
De titelverdediger had het in eerdere partijen tegen de Fransman Benoît Paire en de Italiaan Fabio Fognini ook niet gemakkelijk, maar won toch uiteindelijk steeds met overtuigende cijfers. Tegen Querrey pakte de dertigjarige Schot de eerst set in twintig minuten met 6-3, maar daarna raakte Querrey steeds beter in de wedstrijd en won de tweede set.

Geen kans meer
Murray kwam opnieuw op voorsprong door in de tiebreak van de derde set het verschil te maken. Daarna greep de Amerikaanse nummer 28 van de wereld echter meteen het initiatief en gaf de mondiale nummer één geen kans meer.

Novak Djokovic kan de nummer één-positie van Murray overnemen. Daarvoor moet de Serviër wel het toernooi van Wimbledon winnen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →