Veel steunbetuigingen voor Nouri; Ajax-supporters zetten spandoek in tuin

Print
Veel steunbetuigingen voor Nouri; Ajax-supporters zetten spandoek in tuin

Afbeelding: ANP

Een groep fanatieke Ajaxsupporters heeft een groot spandoek in de voortuin van het ouderlijk huis van voetballer Abdelhak Nouri gezet, met de leus: 'Hier klopt een Ajax-hart'. De actie is bedoeld als steunbetuiging, nadat Nouri zaterdag in Oostenrijk in elkaar zakte op het voetbalveld door hartritmestoornissen.

Volgens de supporters reageerde de familie van Nouri heel dankbaar en emotioneel op het initiatief. "Er werden direct foto's gemaakt en die zijn meteen naar Oostenrijk gestuurd", zo vertelden ze aan AT5.

Voorzichtig optimisme
Momenteel verblijft de Ajax-speler nog op de intensive care in Innsbruck. Dinsdag bleek uit neurologische onderzoeken dat de hersenen van de Ajacied geen afwijkingen tonen. Daardoor heerst er voorzichtig optimisme over het herstel van de voetballer. Artsen gaan hem nu langzamerhand uit zijn slaap halen. 

Steun
De afgelopen dagen ontving Nouri veel steun uit het hele land. Zo schreef de Rotterdamse supporter Robin van den Heuvel een gedicht voor de middenvelder en stonden Nederlandse voetballers van het EK voor spelers onder de negentien jaar stil bij de Ajacied. Ajax heeft zelf de fanshop aangepast, om steun te betuigen aan de middenvelder. De etalage van de winkel laat drie shirts zien met 'Stay Strong Appie'.