Fortuna staakt spijkerhard oefenduel op trainingskamp

Print
Fortuna staakt spijkerhard oefenduel op trainingskamp

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard heeft het eerste oefenduel op het trainingskamp in Turkije uit onvrede over de arbitrage kort voor tijd eigenhandig gestaakt. De stand tegen de Saoudische club Al Ettifaq was toen 1-1.

Het ging hard tegen hard tijdens de vriendschappelijk wedstrijd tussen de twee ploegen die beiden op het trainingscomplex in Kartepe in Turkije verblijven. Al Ettifaq, de ploeg waar oud-VVV’er Eelco Schattorei de afgelopen drie jaar trainer was, komt uit in de hoogste divisie in Saoudi Arabië.

Weinig aan de hand
Ondanks het pittige spel leek er in het begin van de wedstrijd nog weinig aan de hand. Al Ettifaq kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong. Die score bleef lang op het bord staan, totdat Finn Stokkers Fortuna een kwartier voor tijd op gelijke hoogte schoot. De aanvaller benutte een toegekende strafschop. 

Penalty
Enkele minuten voor het einde kreeg Fortuna een penalty tegen, die fraai werd gestopt door Fortuna-doelman Miguel Santos. Toen er kort daarna opnieuw werd gefloten in Sittards nadeel, hadden de spelers van trainer Sunday Oliseh er genoeg van en stapten ze collectief van het veld. Mustafa Aztopal, de nieuwe directeur voetbal van Fortuna, kwam op het veld nog verhaal halen bij de arbiter, die vervolgens maar besloot het duel te beëindigen.

Tijdens het verblijf in Turkije zal Fortuna nog zeker twee oefenwedstrijden spelen.