Kroatisch mariachi-orkest vervangt Simón Bolívar op WMC

Print
Kroatisch mariachi-orkest vervangt Simón Bolívar op WMC

Het Venezolaanse Jeugd Symfonieorkest Simón Bolívar. Afbeelding: DL

Het mariachi-orkest Los Caballeros uit Kroatië is de vervanger van het Venezolaanse Jeugd Symfonieorkest Simón Bolívar op het WMC.

Het Kroatisch gezelschap bestaat uit tien muzikanten die swingende Mexicaanse muziek spelen.

Instabiel
Simón Bolívar zou optreden tijdens het Latin Meets Europe Concert op maandag 24 juli, maar zegde af. In een brief liet directeur Waldemar Rodriguez van het Simón Bolívar Conservatorium in Caracas weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij alle vluchten naar Europa heeft geschrapt. Dit heeft volgens de band te maken met de instabiele financiële en economische situatie in het land.

Vervangers
Na de afzegging ging de organisatie van het WMC druk op zoek naar een vervanger. De Kroaten die Mexicaanse muziek spelen, passen uitstekend binnen het Latijns-Amerikaanse thema van de betreffende avond. Simón Bolívar zou naast het WMC ook nog een concert geven in Aken op vrijdag 21 juli. Op die dag zal het Europees Jeugdorkest de vervanger zijn.

Video: een optreden van Los Caballeros in Zagreb in 2014.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →