Wimbledon verliest met opgevende Djokovic opnieuw een favoriet

Print
Wimbledon verliest met opgevende Djokovic opnieuw een favoriet

Afbeelding: AD/REUTERS

Na Andy Murray en Rafael Nadal is Wimbledon ook Novak Djokovic kwijt. De Serviër gaf woensdag op in zijn kwartfinale tegen Tomas Berdych.

Daarmee is Roger Federer de enig overgebleven speler uit de zogenoemde Big Four die nog in het toernooi zit. Hij speelt op dit moment tegen Milos Raonic om een plaats in de halve finale.

Niet onoverkomelijk
Djokovic liet zich na de eerste set, die hij verloor in een tiebreak, op de baan behandelen aan zijn arm en elleboog. Eerder dit toernooi kampte hij al met een schouderblessure, maar gaf hij aan dat het geen onoverkomelijk probleem was. Tot de tiebreak, die Djokovic met 7-2 verloor, leek dat ook zo te zijn. Djokovic kreeg niet één breekpunt te tegen. Maar bij 2-0 voor Berdych in de tweede set schudde hij de Tsjech de hand.

Moeilijke fase
Djokovic won Wimbledon drie keer, in 2011, 2014 en 2015. Hij kende na winnen van Roland Garros vorig jaar een moeilijke fase, maar leek met Andre Agassi als nieuwe coach zijn motivatie en vorm weer te hervinden. Ook op Roland Garros stond hij dit jaar in de halve finale.

Behalve Berdych zijn Marin Cilic en Tomas Berdych de verrassende namen in de halve finale van Wimbledon.