Tourspel: ‘Na al die jaren meespelen eindelijk eens bovenaan’

Print
Tourspel: ‘Na al die jaren meespelen eindelijk eens bovenaan’

Afbeelding: De Limburger

Als we bellen naar huize Curvers is het even zoeken naar de man des huizes Bjorn Curvers. Maar als hij gevonden is, kunnen we hem hartelijk feliciteren met zijn dagoverwinning in het Tourspel van De Limburger. ,,Wat mooi zeg. Het is nog een beetje vroeg, normaal kijk ik pas zo rond negen uur ’s avonds op de site naar de uitslagen.”

Curvers is al ruim tien jaar deelnemer aan het Tourspel, maar viel nog nooit eerder in de prijzen. ,,Het komt natuurlijk vaak aan op een beetje geluk dat je net die ene renner in je ploeg hebt die bij de eerste tien over de finish komt. Dit keer was dat Davide Cimolai.” De 38-jarige sportliefhebber speelt met drie lijsten mee en sloot daarvoor een proefabonnement op De Limburger af. ,,Dat doe ik elk jaar zo rond de Tour de France. Dan heb ik vakantie en dus ook meer tijd om de krant te lezen. Ik maak dan drie lijsten: een sprinterlijst, een combinatie van sprinters en aanvallers en een lijst met van alles wat.”

Bodnar
Dat de Poolse wielrenner Maciej Bodnar net op 200 meter voor de streep werd gepakt, kwam voor Curvers ditmaal goed uit. De laatste vijf kilometer zat de man uit Holtum voor de televisie en zag hij het gebeuren. ,,Ik had het wel verwacht dat hij het niet zou redden. Voor mij wel gunstig. In je hoofd ga je dan direct meetellen van ‘die heb ik’ en ‘die heb ik ook’. Alleen ze laten in het begin meestal alleen de eerste drie zien die over de streep komen en de rest nog niet. Dus het is dan altijd even afwachten.” En nu was de finish ook rond etenstijd, dus duurde het nog langer voordat Curvers de hele top tien had bekeken.

Oostenrijk
Als sportliefhebber van voornamelijk wielrennen, voetbal en Formule 1 is het Tourspel het enige spel waaraan hij meedoet. ,,Ik denk dat ik me voor de volgende race ook maar inschrijf voor het Formule 1-spel. Het laat nu zien dat meedoen succesvol kan zijn. Ik vind het echt ontzettend leuk dat ik na al die jaren eens bovenaan sta”, zegt hij met een lach. En het gewonnen geldbedrag? ,,Die 30 euro stoppen we in de vakantieportemonnee voor als we straks naar Oostenrijk gaan. Dan gaan we er daar iets leuks mee doen.”