Blog: Waar is de wifi? Daar is de wifi!

Print
Blog: Waar is de wifi? Daar is de wifi!

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard is op trainingskamp. Lees hieronder een blog van onze verslaggever Ron Langeveld.

Ze liggen onderuitgezakt op de bank, of zitten voorover gebogen op een stoel. De een met oortjes in, de ander geconcentreerd turend op het scherm van de telefoon. 

De lobby van het Kartepe Green Park Resort in Turkije is ’s avonds dé verzamelplaats voor de spelers van Fortuna Sittard. Naar de oorzaak van die aantrekkingskracht van de grote foyer op de Sittardse voetballers is het niet lang zoeken. Wifi luidt het toverwoord.

Levensbehoefte
Die heeft de Fortuna-selectie namelijk niet op de kamers. Verschil moet er zijn. Alleen de staf en de verzorgers verblijven hier in Turkije in het grote roodgekleurde skihotel op de berg. Voor de Fortuna-selectie zijn even bergafwaarts enkele appartementen gereserveerd. Zonder wifi dus. En voor jongeren in het algemeen en voetballers op trainingskamp in het bijzonder, is dat een eerste levensbehoefte heden ten dagen. Zeker hier, waar welk vertier dan ook ver te zoeken is.

Entertainment
Want dát is iedereen die is meegereisd naar het trainingskamp rap duidelijk geworden: er is hier op de top van Kartepe Mountain behalve trainen, eten en slapen weinig te beleven. Goed voor de focus op het voetbal uiteraard. Maar een mens, en voetballers zijn daarop geen uitzondering, wil in zijn vrije uren ook wel eens wat anders. Ok, je kunt er in het hotel s’ avonds een potje biljarten, zwemmen of naar de sauna. Maar daarmee heb je alle entertainment binnen een straal van zo’n vijf kilometer ook wel gehad.

Roda-geldschieter Korotaev
Een wandelingetje langs een meer of de zee, een terrasje op het lokale dorpsplein, of stiekem langs de regenpijp naar beneden om in het centrum van de stad ongezien de bloemetjes buiten te zetten: niets van dat alles. De eerste bar, en die ziet er nog niet eens heel gezellig uit, zit op minstens een uur lopen bergafwaarts. Het eerste dorp nog eens vijf kilometer verder. Verstoken van welk vervoer dan ook zal geen Fortunees zich daar aan wagen. Het ontlokte ’s avonds al iemand een vergelijking met de gevangenschap van Roda-geldschieter Korotaev. “Alleen weet die zéker dat hij niet naar buiten kan.”

God zij dank is er wifi. In de lobby tenminste.