Zieltogende school lokt kinderen met flexibele vakanties

Print
Zieltogende school lokt kinderen met flexibele vakanties

Directeur Heleen Tonn van de basisschool in Middelaar. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Om kinderen uit omliggende dorpen te lokken, start de basisschool in Middelaar met een nieuw concept dat ruimte biedt voor flexibele vakanties.

Vanaf het schooljaar 2018-2019 kunnen ouders zelf beslissen wanneer ze drie van de twaalf vakantieweken opnemen. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen dat hun kind met carnaval naar school gaat en de meivakantie met een week verlengd wordt. Met deze aanpak hoopt de basisschool te kunnen overleven, schetst directeur Heleen Tonn. Met 56 leerlingen komt de school volgend jaar dicht in de buurt van de opheffingsnorm van 49.

Snipperdagen
In Nederland zijn twintig scholen die tot 2018 bijna onbeperkt mogen experimenteren met flexibele schooltijden. Binnen de wettelijke kaders gebeurt dat nog weinig. Basisschool De Klimboom in Venray start komend schooljaar een proef met het verstrekken van snipperdagen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →