Nieuwe op- en afritten voor Designer Outlet en industrieterrein

Print
Nieuwe op- en afritten voor Designer Outlet en industrieterrein

Drukte bij het Designer Outlet (archieffoto) Afbeelding: Maartje van Berkel

Nieuwe, tijdelijke op- en afritten van de N280 naar de Mijnheerkensweg moeten er voor zorgen dat verkeer goed van en naar het Outlet en industrieterrein Willem- Alexander kan blijven rijden, als de N280 in Roermond op de schop gaat.

De plannen die de gemeente Roermond heeft met de tijdelijke ontsluitingsweg worden donderdagavond aan omwonenden gepresenteerd. 

Rotonde
Bij de papierfabriek zal een nieuwe rotonde worden aangelegd. Vanaf de N280, die een stuk hoger is gelegen, zal een nieuwe afrit naar die rotonde komen waardoor verkeer vanuit Duitsland er daar af kan, om vervolgens naar de parkeerplaatsen van het Designer Outlet te rijden. Ook aan de andere kant van het viaduct komt een op- en afrit. 

Met de tijdelijke ontsluitingsweg hoopt de gemeente dat de bereikbaarheid van Roermond gewaarborgd wordt, op het moment dat er wordt begonnen met de reconstructie van de N280. 

Designer Outlet
Het is de bedoeling dat het werk daaraan volgend jaar start, en vervolgens ruim drie jaar in beslag zal nemen. Wat de aansluiting moet gaan kosten wil een gemeentewoordvoerder niet zeggen, maar wel dat ook het Designer Outlet meebetaalt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →