De gast bij Hudson’s Bay: getrakteerd op 'bijzondere ervaringen'

Print
De gast bij Hudson’s Bay: getrakteerd op 'bijzondere ervaringen'

Interieur van een Canadese vestiging van Hudson's Bay. Afbeelding: Hudson's Bay

Zonder tegenslag opent op 7 september Hudson’s Bay in de Grote Staat in Maastricht zijn deuren. Het warenhuis vestigt zich in het pand waar V&D aftelde naar het einde. Geboren en getogen Maastrichtenaar Quinten Dassen (34) is aangesteld als winkelbaas of ‘store manager’ zoals dat in zijn metier heet. „We willen een warenhuis zijn voor iedereen.”

Klanten bestaan niet meer. Ze horen bij een andere tijd. Wie straks het pand betreedt van Hudson’s Bay in Maastricht doet dat als gast van de Canadese warenhuisketen. Een gast die getrakteerd wordt op beleving en service. Op bijzondere ervaringen.

Vergelijken
In elk geval op veel meer dan een jurk uit een rek trekken, passen, spiegelen en afrekenen. Wie klant was bij V&D en gast wordt van Hudson’s Bay, gaat onvermijdelijk vergelijken. De vraag is of dat ook kan, want het nieuwe warenhuis zal totaal anders zijn, begrijpen we tijdens een rondgang met de jonge baas van de enige Limburgse vestiging van Hudson’s Bay.

Quinten Dassen zoekt zijn weg tussen tientallen bouwvakkers op de verdiepingen van het gebouw die bezig zijn met het leggen van nieuwe vloeren en het witten van muren. Hij wijst waar wat komt. Benadrukt dat ruimtelijkheid bij de inrichting van levensbelang is, net zoals licht. In de oude situatie waren de plafondhoge ramen op elke etage voor een belangrijk deel afgedekt. Aan het zicht onttrokken, vooral door rekken. Neonlicht domineerde de verkoopruimten.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →