Zoektocht naar vermoedelijk vermoorde man in bos vlak bij Maastricht

Print
Zoektocht naar vermoedelijk vermoorde man in bos vlak bij Maastricht

Afbeelding: HBVL

In een bos vlak over de grens met Maastricht, is woensdag bijna de hele dag gezocht naar sporen van de sinds begin juni vermiste Ronald Vandereycken (53) uit Genk.

Vandereycken verdween op 3 juni spoorloos. Sindsdien wordt er gezocht naar de man. De Belgische politie denkt volgens Belgische media dat de man vermoord is. 

Zoektocht
Woensdag werd er de hele dag gezocht in het bos nabij Maastricht. Daarbij werd vooral een plek in de buurt van de parkeerplaats van het Hoefaertbos in Eigenbilzen uitgekamd, schrijft Het Belang van Limburg. Naar wat de speurders precies op zoek waren, werd in het belang van het onderzoek niet meegedeeld. Ook niet of de zoekactie iets heeft opgeleverd.

In de zaak werd eind juni al een man opgepakt. Marc C. (49) uit Bilzen wordt verdacht van de moord op Vandereycken. Het parket denkt volgens Belgische media dat Marc C. zijn slachtoffer heeft vermoord en het lichaam heeft laten verdwijnen. De twee kenden elkaar al langer, vermoedelijk vanuit het drugsmilieu.

Maastricht
Het is overigens niet voor het eerst dat de naam van C. opduikt in een moordonderzoek. Volgens Het Belang van Limburg viel zijn naam al in twee andere moorddossiers. Het gaat daarbij om de moorden op Jacques Gerin uit Lanaken in 2002 en Jean Leclaire uit Maastricht begin 2003. De lichamen van beide mannen werden nooit gevonden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →