Burgemeester Den Bosch: excuses voor 'slagveld' rond benoeming

Print
Burgemeester Den Bosch: excuses voor 'slagveld' rond benoeming

Ton Rombouts. Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Burgemeester Ton Rombouts heeft zijn excuses aangeboden voor het politieke tumult dat is ontstaan rond de burgemeestersbenoeming in Den Bosch.

Volgens de afzwaaiend burgervader is er 'een slagveld aangericht'.

Reconstructie
Rombouts neemt binnenkort afscheid als burgemeester van de Brabantse provinciehoofdstad. Maandag werd Jack Mikkers voorgedragen als zijn opvolger, maar twee dagen later stond in een uitgebreide reconstructie in het Brabants Dagblad te lezen dat de VVD'er helemaal niet de eerste keuze was. De gemeenteraad had eigenlijk het oog laten vallen op PvdA-politicus Jan Hamming, maar die koos voor een burgemeesterspost in Zaanstad. De onthullingen zijn pijnlijk, aangezien in de procedure rond zo'n benoeming strikte geheimhouding geldt.

Rianne Donders
Uit de reconstructie bleek ook dat Rianne Donders, pas twee jaar burgemeester in Roermond, solliciteerde naar de post in Den Bosch. De Brabantse politica wilde niets kwijt over de publicatie. "Ik ga hier niet op reageren. Ik vind het speculatie", was haar reactie.

Excuses
Rombouts heeft woensdag 'iedereen gebeld' om zijn excuses aan te bieden. Ondanks het feit dat de lekken volgens hem 'niet zijn verantwoordelijkheid' waren, zat hij erg met de kwestie in zijn maag. "Deze lekken beschadigen mensen en het vertrouwen dat we hebben in elkaar", aldus de burgemeester.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →