Ernstige en blijvende hersenschade bij Ajax-talent Nouri

Print
Ernstige en blijvende hersenschade bij Ajax-talent Nouri

Afbeelding: ANP/Nordphoto

Ajax-speler Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen.

Dat heeft Ajax donderdagmiddag bekendgemaakt. 

Gereanimeerd
Nouri zakte zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar vanwege hartritmestoornissen. De 20-jarige speler werd op het veld gereanimeerd en daarna met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij in slaap gehouden.

Te weinig zuurstof
Nouri werd de afgelopen dagen uigebreid onderzocht in het ziekenhuis in Innsbruck. De conclusie van die onderzoeken is volgens Ajax dat 'een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert'. De kans op herstel is bovendien 'nihil'. "Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen", luidt de verklaring.

Naar Amsterdam
Nouri is inmiddels medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.

Slechtst denkbare bericht
Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax reageert onthutst op het nieuws. "Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven", aldus de oud-keeper. "De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario."