Noorderbrug decor voor spectaculaire straatparade

Print
Noorderbrug decor voor spectaculaire straatparade

Afbeelding: Facebook

De Noorderbrug in Maastricht is op zondagavond 20 augustus éénmalig het decor voor een spectaculaire straatparade.

De brug is op dat moment afgesloten en gaat de volgende dag weer open voor het autoverkeer. Bouwer Strukton, projectorganisatie Noorderbrug en de organisatie van festival Cultura Nova hebben de handen ineen geslagen om deze bijzondere buitenvoorstelling mogelijk te maken.

'Firebirds'
Op het programma staat de voorstelling ‘Firebirds’ van het Duitse gezelschap Theater Titanick, die met Mad Max-achtige voertuigen op spectaculaire wijze door en langs het publiek op de Noorderbrug zullen trekken.

De Franse theatergroep Les Plasticien Volants, die eerder optrad bij de opening van Mosae Forum en de nieuwe Markt, is ook van de partij met de enorme opblaasbare marionetten. De door de acteurs aangestuurde poppen bewegen, dansen en rennen door het publiek. Met de voorstelling, die gratis te bezoeken is, wordt symbolisch afscheid genomen van de oude brug. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →