Philharmonie krijgt ‘klap in het gezicht’ van Brabant

Print
Philharmonie krijgt ‘klap in het gezicht’ van Brabant

Afbeelding: De Limburger

De philharmonie zuidnederland maakt zich zorgen over de toekomst nu Noord-Brabant vanaf 1 januari het orkest jaarlijks 500.000 euro wil korten. Dat is een klap in het gezicht, stelt intendant Stefan Rosu.

In plaats van 2 miljoen krijgt het orkest nog 1,5 miljoen. De philharmonie verwacht flink te moeten korten op educatiebeleid en noemt dat ‘desastreus’.

Volgens het orkest baseert de provincie het nieuwe subsidiebedrag op toekomstscenario’s die  ‘een pure rekenkundige oefening’ waren en ‘lastig tot niet realiseerbaar’.

Verbaasd
De provincie Limburg is ‘verrast, verbaasd en teleurgesteld’ door de stap van Brabant. “Korten op de subsidie doet geen recht aan de kwaliteit en impact van het orkest voor Zuid-Nederland.

Limburg is overtuigd dat philharmonie zuidnederland met haar expertise bijdraagt aan een gemêleerd muzieklandschap in Nederland.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →