Lil' Kleine hoeft kermis niet terug te betalen voor optreden van 3 minuten

Print
Lil' Kleine hoeft kermis niet terug te betalen voor optreden van 3 minuten

Afbeelding: ANP/Jeroen Jumelet

Lil' Kleine mocht zijn optreden op de kermis in Meijel vorig jaar na amper drie minuten stoppen nadat er met bier naar hem werd gegooid. Dat heeft de kantonrechter donderdag geoordeeld.

Het boekingskantoor van de rapper hoeft de exploitant van het café geen geld terug te betalen. 

4000 euro
De rapper van het nummer Drank en Drugs zou in Meijel eigenlijk een optreden van een half uur geven, maar nadat er met bier naar hem werd gegooid, was het na minder dan drie minuten al gedaan met de pret. "Ik heb 1, 2, 3, 4 duizend euro verdiend. Later!", riep Kleine nog voor hij het podium afliep. 

Overeenkomst
Kermisorganisator Ronald van Tilborg sleepte de rapper daarop voor de rechter. Volgens hem kwam het boekingskantoor de overeenkomst niet na door het optreden niet meer te hervatten. De rechter is het daar niet mee eens. In de 'rider' - een overeenkomst waarin artiesten eisen stellen - staat namelijk dat Kleine zijn optreden mag stoppen als er met bier wordt gegooid. Daarmee staat de rapper volgens de rechter in zijn recht en hoeft het boekingskantoor geen geld terug te betalen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →