Arrestatie in onderzoek naar drugslab Heerlen

Print
Arrestatie in onderzoek naar drugslab Heerlen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De politie heeft donderdagochtend een 43-jarige man opgepakt in het onderzoek naar het drugslab dat vorige week dinsdag in werd ontdekt in een boerderij in Heerlen.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het professioneel ingerichte drugslaboratorium in de voormalige Hoeve de Struyver in buurtschap Ten Esschen. In het lab, dat ontdekt werd na een brandmelding, werden syntethische drugs, zoals XTC of amfetamine geproduceerd.

LEES OOK: Politie rolt drugslab op in hoeve de Struyve in Heerlen

Vaten
Politie en brandweer zijn met hulp van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) een hele dag bezig geweest om het lab te ontmantelen. Er werden enkele honderden vaten aangetroffen, variërend van 20 tot 200 liter met in totaal ruim 5000 liter vloeistof. De vloeistoffen worden nog onderzocht. Duidelijk is dat een gedeelte zoutzuur, een gedeelte afvalstoffen en een deel heldere vloeistof is.

Ook werden er ruim 200 lege vaten gevonden. De politie vermoedt dat er sprake is van bodemverontreiniging bij de boerderij en heeft bodemmonsters genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →