Congolese fanfare zegt af voor WMC

Print
Congolese fanfare zegt af voor WMC

Afbeelding: -

De Fanfare Kimbanguiste uit Congo neemt zondag niet deel aan de WMC concertwedstrijd voor derde divisie fanfares. Tony Tsiangani, woordvoerder van de Congolese fanfare liet dat deze week weten aan de WMC organisatie.

Volgens Tsiangani hebben "logistieke problemen en organisatorische complicaties" ertoe geleid dat de fanfare, die 60 muzikanten telt, niet naar Kerkrade kan reizen.

Verrast
De voorman van de Congolese fanfare liet vanuit Parijs weten dat de logistieke problemen hem hadden verrast omdat "van verschillende kanten was verzekerd" dat de fanfare eind deze week zou kunnen afreizen om vanaf zondag te kunnen deelnemen aan het WMC.  De Congolese muzikanten hadden voor zaterdag een repetitie gepland als opmaat voor hun deelname aan de wedstrijd, die zondag begint voor de derde divisie fanfare.

Gespannen situatie
Volgens Harrie Reumkens, artistiek leider van het WMC zouden de logistieke problemen verband kunnen houden met de gespannen politieke situatie in Congo, het door burgertwisten geteisterde thuisland van de fanfare. "Maar zekerheid hebben we niet, de afmelding was kort en enigszins vaag."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →