Limburgse clubs geschokt door nieuws over Nouri

Print
Limburgse clubs geschokt door nieuws over Nouri

Afbeelding: ANP

Ook in Limburg wordt geschokt en vol ongeloof gereageerd op het trieste nieuws over Ajacied Abdelhak 'Appie' Nouri. Met de hashtag #StayStrongAppie stromen de steunbetuigingen op sociale media binnen.

"Hier worden we stil van. Nouri blijf vechten" schrijft Fortuna Sittard op Twitter bij het bericht over de ernstige hersenchade die de jonge voetballer opliep nadat hij zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar zakte vanwege hartritmestoornissen. 

Ook VVV leeft mee: "Verschrikkelijk nieuws over Abdelhak #Nouri. Heel veel sterkte en kracht gewenst namens #VVVVenlo,"staat op Twitter te lezen. Roda JC plaatste een geel en een zwart hart bij de hashtag #StayStrongAppie.

MVV laat weten "Woorden schieten tekort... Veel sterkte gewenst vanuit Maastricht!"

Ook in de rest van de (voetbal)wereld maakt het nieuws veel los. "Mijn hart huilt. Wat gaan we je missen Appie op de velden. Je had ons nog zoveel te geven" , schrijft oud-trainer van Ajax Frank de Boer, die Nouri in de jeugd van Ajax trainde, op Instagram.

Trainer Peter Bosz heeft via zijn nieuwe club Borussia Dortmund geschokt gereageerd: "Nouri is niet alleen een goede voetballer, hij is bovenal een heel goed mens", aldus Bosz op het twitterkanaal van de Duitse club.

Bosz gunde Nouri in september 2016 in de bekerwedstrijd tegen Willem II zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De Amsterdammers wonnen met 5-0 en de invallende Nouri maakte het laatste doelpunt, uit een vrije trap.
 

"Wat je echt niet wilde horen is toch waarheid geworden - heel veel sterkte voor familie Nouri'", twittert voetbalanalist en oud-Ajacied Kenneth Perez.

LEES OOK: Ernstige en blijvende hersenschade bij Ajax-talent Nouri

De nieuwe trainer van het hoogste jeugdelftal bij Ajax (onder-19) John Heitinga noemt Nouri een Amsterdamse held. "In gedachten bij die lieve, fantastische Abdelhak Nouri en zijn familie. Held van Ajax."

Patrick Kluivert zit helemaal stuk van het nieuws. "Ik ben diep bedroefd door dit nieuws. Al onze gebeden zijn voor Appie en zijn familie en vrienden."

"Wat een verschrikkelijk nieuws...stil van.", schrijft oud-Feyenoorder en voetbalanalist Pierre van Hooijdonk op Twitter. Oud-Feyenoorder John de Wolf is duidelijk: "GEEN WOORDEN VOOR."

PSV
Ook bij PSV zijn ze in schok door het nieuws. Algemeen directeur Toon Gerbrands verwoordt het gevoel bij de Eindhovenaren: "Wat een verschrikkelijk bericht. PSV leeft intens mee met Abdelhak Nouri, zijn familie, zijn vrienden en de club Ajax."

"Gebroken van het nieuws over Nouri. Ik wens hem en zijn familie alle kracht van de wereld toe", twittert Fenerbahçe-spits Robin van Persie.

"Om stil van te worden... heel veel sterkte aan de familie. Ik zal blijven bidden", zegt Hedwiges Maduro van FC Groningen die in het verleden uitkwam voor de Amsterdamse club.

Minister
Ook demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft inmiddels gereageerd: "Dit is een onvoorstelbare klap voor Abdelhak Nouri, zijn familie, zijn vrienden en zijn team. Ik wens allen de komende tijd heel veel kracht toe." 

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (sport) laat weten: "Soms is het leven gewoon klote en oneerlijk. Dat is nu het geval. Mooi om te zien hoe alle clubs en supporters achter Abdelhak Nouri staan. Ik leef mee met zijn familie, vrienden en teamgenoten."