Hond overleden na brand in woning Milsbeek

Print
Hond overleden na brand in woning Milsbeek

Afbeelding: SK-Media

Bij een brand in een huis aan de Zwarteweg in Milsbeek is donderdagmiddag een hond om het leven gekomen. Verder vielen er geen slachtoffers.

Het vuur ontstond in een schuur tegen de woning aan en sloeg daarna snel over op het huis.

De bewoners waren op dat moment niet thuis. De brandweer werd gewaarschuwd door buurtbewoners en kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse. Toen de brandweer arriveerde was de felle brand al via de ramen van de woning het huis ingeslagen.

Uiteindelijk kon de brandweer voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar het huis van de buren. Dat huis raakte door de rook en roet echter ook beschadigd.

Ongeveer een uur na het ontstaan kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen nam echter nog een flinke tijd in beslag.

Het huis waar de brand ontstond heeft forse schade opgelopen, de aanbouw is compleet afgebrand. De bewoners van beide huizen worden door de gemeente en de stichting Salvage opgevangen.

Mogelijk ontstond de brand door kortsluiting in een wasdroger, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →