Tourspel: 'Wat een leuke verrassing'

Print
Tourspel: 'Wat een leuke verrassing'

Afbeelding: De Limburger

Guillaume Paulussen (55) uit Parkstad barst in schaterlachen uit als we hem vertellen dat hij donderdag de winnaar van de dag is in het Tourspel van De Limburger. ,,Haha, wat ontzettend leuk zeg. Ik had dat nooit verwacht. Ik speel al jarenlang mee en was eigenlijk een beetje verwonderd toen ik zag dat het spel veranderd was. Nu moest je het doen met 80 credits. Ik dacht dat gaat nooit wat worden.”

Maar niets bleek minder waar. Paulussen was de enige die 142 punten scoorde vandaag. ,,Ik heb eerst een ploeg ingevuld voor een vriend. Dus met zijn teams heb ik even geoefend en daarna wist ik wat de bedoeling was”, zegt hij met een lach. ,,Uiteindelijk is het een mooi lijstje geworden. Maar ja er zijn ook al een heleboel renners uitgevallen deze Tour. Ik vind dit echt een verrassing dat ik heb gewonnen, maar wel een hele leuke.”

Topfavorieten
Ondanks dat hij eerst zijn bedenkingen had over het nieuwe systeem is hij er nu wel positief over. ,,Je wordt gedwongen om verder te kijken dan de geijkte renners. Ik wil niet zeggen dat je ook tweederangs coureurs in je ploeg moet hebben, maar je kunt niet meer alle topfavorieten kiezen, want dan zit je over je credits heen.”

Giro
De 55-jarige inwoner van Parkstad, ‘schrijf dat maar op, ik heb met meerdere plaatsen hier in de regio een connectie’, keek een deel van etappe donderdag en zag Chris Froome zijn gele trui verliezen aan Fabio Aru. ,,Ik was er wel verrast door. Froome mag van mij de Tour winnen hoor, maar het zou voor de afwisseling ook leuk zijn als het een keer iemand anders werd. Het is alleen jammer dat we geen Nederlandse kanshebber hebben, maar goed wij hebben de Giro al gewonnen he.”