NCTV: geen concrete dreiging rond EK voetbal

Print
NCTV: geen concrete dreiging rond EK voetbal

Stadion de Galgenwaard in Utrecht zou in het vizier van terroristen zijn. Afbeelding: ANP

Er is geen sprake van een concrete dreiging rond het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen dat in ons land wordt gehouden. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft geen aanwijzingen dat er een aanslag gepleegd zal worden tijdens het kampioenschap.

Wel worden er in overleg met de speelsteden en de KNVB uit voorzorg maatregelen getroffen, zoals zichtbare aanwezigheid van de politie en scherpe toegangscontroles rond de stadions, aldus de NCTV donderdag.

De NCTV wijst erop dat het bericht in de media van woensdag een oproep was tot een aanslag en geen aankondiging. "Op dit moment heeft de NCTV geen signalen ontvangen dat er gehoor wordt gegeven aan die oproep''.

Maatregelen
De voorzorgsmaatregelen worden genomen omdat de NCTV ondanks dat er geen concrete dreiging is, niet aan de oproep voorbij wil gaan. Dit omdat het bericht "ook anderen op ideeën kan brengen".

Volgens de NCTV is het EK Vrouwenvoetbal veilig te bezoeken. Het kampioenschap begint zondag. Als de signalen over de dreiging wijzigen, dan stelt de NCTV dat hierover wordt gecommuniceerd en dat er verdere maatregelen worden getroffen.