Levenslied onverminderd populair: 'Falderie, faldera is te gemakkelijk'

Print
Levenslied onverminderd populair: 'Falderie, faldera is te gemakkelijk'

Tino Martin Afbeelding: PR

Het levenslied is onverminderd populair. Na de dood van iconen als Willy Alberti, Zwarte Riek, Zangeres Zonder Naam en André Hazes bonst een nieuwe generatie op de deur. Onder wie Tino Martin, die hal na hal vol krijgt. Morgen in Tegelen.

Van de spoelkeuken in een strandtent naar de Ziggo Dome. De carrière van Tino Martin, artiestennaam van Tinus Kattenberg (33), gaat als een raket. In enkele jaren is hij opgeklommen tot nieuwe ster aan het firmament. In de beachclub zong hij geregeld tijdens het werk, totdat zijn collega’s hem eens bij een evenement het podium opriepen.

Tinus zong twee liedjes en besefte dat de bühne zijn plek is. Hij belandde in de finale van de Soundmixshow, wordt sindsdien volop geboekt en bouwt zijn fanclub gestaag uit met een volle Amsterdamse concerthal als mijlpaal.

Tegen Buma­/Stemra, belangenbehartiger van artiesten, vertelde Tino Martin waaraan volgens hem een goed levenslied voldoet. „Je doet een beroep op universele emoties. Het hoeft niet altijd over mijzelf te gaan, het moeten verhalen zijn die je aan de bar hoort. Als ik een liedje opneem, moet ik er iets bij voelen. Dat is het belangrijkste als je volksmuziek maakt."

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →