Monteur in Texas vast in geldautomaat

Print
Monteur in Texas vast in geldautomaat

Afbeelding: iStock

Een monteur die in de Verenigde Staten vastzat achter een geldautomaat, heeft op bijzondere wijze om hulp gevraagd. Hij duwde briefjes met een noodkreet door de uitgiftegleuf van het apparaat, berichtten Amerikaanse media donderdag. Voorbijgangers dachten aanvankelijk aan een grap, maar uiteindelijk waarschuwde iemand toch de hulpdiensten.

De onfortuinlijke monteur was volgens de politie woensdagmiddag bezig met het vervangen van een elektronisch slot in een ruimte achter de geldautomaat. ,,Hij liet zijn telefoon liggen in zijn wagen, bracht een slot aan en sloot zichzelf op in het gebouw met de geldautomaat'', zei een politiefunctionaris in Corpus Christi (Texas).

Noordkreet
Omdat de geldautomaat gewoon werkte, probeerde de man met briefjes de aandacht te trekken. ,,Help me alstublieft. Ik zit hier vast en heb geen telefoon bij me. Bel alstublieft mijn baas'', schreef hij. Die noodkreet werd aanvankelijk niet serieus genomen. Zelfs toen agenten een stem uit de machine hoorden komen, dachten ze aan een grap.

De politie moest uiteindelijk een deur forceren om de monteur te redden. Hij raakte niet gewond. ,,Iedereen is in orde'', zei de politiefunctionaris, die sprak over een unieke ervaring. ,,Zoiets zie of hoor je waarschijnlijk nooit meer.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →