Nieuw onderzoek naar doodsoorzaak Marleen Rütten

Print
Nieuw onderzoek naar doodsoorzaak Marleen Rütten

Afbeelding: Luc Lodder

De rechtbank in Maastricht stelt een nieuw onderzoek in naar de doodsoorzaak van de Kerkraadse Marleen Rütten en naar het internetgedrag van haar verdachte echtgenoot Guus J.

Onderzocht wordt of bijwerkingen van Rüttens antidepressivum op 7 november 2015 haar dood tot gevolg kunnen hebben gehad, zoals advocaat Zuketto van Guus J. oppert. Ook stelt hij dat Justitie J.'s internetgedrag te makkelijk gebruikt als verklaring voor zijn schuld.

Voor officier van justitie Van Kuppeveld staat het vast dat J. zijn echtgenote Rütten, met wie hij in scheiding lag, met een nekklem heeft gewurgd. Dat is de reden dat hij maanden voor Rüttens dood heeft gegoogeld op zoektermen als 'nekklem', 'dodelijke wurggreep' en 'dodelijke kruiden. aldus Van Kuppeveld. J. zegt dat hij de woorden op internet had opgezocht na een nieuwsuitzending over Mitch Henriquez, die door een nekklem van de politie om het leven is gekomen. Onderzocht wordt hoe vaak en wanneer precies J. op internet heeft gespeurd.

De rechtbank gaat in september verder met de zaak als de uitslag van de onderzoeken bekend is. Dan worden ook vier dagen lang getuigen in de zaak gehoord.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen