Landgraaf houdt referendum over fusie Heerlen

Print
Landgraaf houdt referendum over fusie Heerlen

Afbeelding: De Limburger

In Landgraaf wordt op korte termijn een lokaal referendum gehouden over de geplande fusie met Heerlen.

Dat heeft de gemeenteraad van Landgraaf donderdag besloten nadat een motie werd aangenomen die door GBBL, CDA en Pro Landgraaf was ingediend. Er is haast bij de volksraadpleging nadat Provinciale Staten vorige week het voorstel verwierp om dat provincie-breed te doen.

Twee vragen
De burgers in Landgraaf krijgen twee vragen voorgelegd. De eerste luidt: bent u voor of tegen een gemeentelijke herindeling. Bij de tweede vraag worden aan de bevolking vier opties voorgelegd die alle de toekomst van hun woonplaats betreft. Moet Landgraaf zelfstandig blijven, samengevoegd worden met Heerlen, samen gaan met Heerlen én Brunssum of moet Landgraaf onderdeel worden van een nog grotere herindeling?

Commissie
Een nog te benoemen commissie moet het referendum  voorbereiden. De gemeenteraad stemde met 17-2 stemmen voor het referendum. De PvdA was de enige dwarsligger.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →