Vrouw verdacht van moord oma Rini is verslaafde moeder van zes kinderen

Print
Vrouw verdacht van moord oma Rini is verslaafde moeder van zes kinderen

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De Belgische vrouw die donderdagmiddag werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Maastrichtse oma Rini is de 38-jarige Sandra N., een moeder van zes kinderen.

N. werd donderdag tijdens een gezamenlijke actie van de Belgische en Nederlandse politie opgepakt in haar woonplaats Vroenhoven, vlak over de grens bij Maastricht. 

Omgebracht
De moeder wordt ervan verdacht iets te maken met de dood van de 82-jarige Rini Ansems. De bejaarde vrouw werd op 26 januari dood gevonden in haar woning aan de Sluizerbank in Maastricht. Een paar dagen daarvoor was ze met een keukenmes om het leven gebracht. 

Onder het bloed
De politie werd op het spoor van verdachte Sandra N. gezet door een man uit Tongeren, die tot haar vriendenkring behoort. Volgens hem is de 38-jarige vrouw verslaafd aan drugs. Volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg zou de man aan de politie hebben verteld dat N. op de dag van de moord zijn jas en zijn fiets leende. Toen ze terugkwam zat ze onder het bloed.

In de miserie
De man zou de afgelopen maanden hebben gezwegen omdat hij als verslaafde in het verleden zelf met justitie in aanraking kwam en naar eigen zeggen 'niet opnieuw in de miserie' wilde raken. Toen hij opnieuw een oproep van de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht zag, besloot hij toch naar de politie te stappen. Afgelopen juni loofde de politie overigens ook een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →