Sollicitatie Donders niet verrassend, botert niet met LVR

Print
Sollicitatie Donders niet verrassend, botert niet met LVR

Afbeelding: John Peters

Burgemeester Rianne Donders van Roermond solliciteerde in Den Bosch. Dat ze weg wil, is niet verrassend. Zeker niet met de raadsverkiezingen in het verschiet.

Vol goede moed begon ze in januari 2015 aan haar nieuwe job: burgemeester van Roermond. 

Toekomst
Dat de stad bekend stond als ‘Palermo aan de Maas’ ontmoedigde haar niet. Overtuigd als ze was van haar kracht om partijen te verbinden. Het verleden, wie wat tegen wie had gezegd, boeide haar niet, liet ze destijds in een interview weten. De blik moest vooruit. Gericht op de toekomst. 

Inmiddels zal de 56-jarige Rianne Donders beseffen dat ze de politieke situatie in de bisschopsstad heeft onderschat. En met name de Liberale Volkspartij Roermond (LVR). Tussen Donders en de partij van Jos van Rey botert het niet. Dat was al vrij snel duidelijk.

Tegenspraak
De Brabantse houdt er een strikte, formele bestuursstijl op na. Hecht aan omgangsvormen en aan regels. En dat zint de LVR niet. 
De partij, die het toch al niet kan velen dat ze als grootste in de oppositiebankjes zit, is geen tegenspraak gewend. Ook niet van burgemeesters. 

Donders’ voorganger Henk van Beers had ze in haar zak. En tussenpaus Peter Cammaert liet de teugels - zeker op het eind van de rit - nogal eens vieren. Bovendien had hij een persoonlijke klik met LVRfractievoorzitter Dré Peters. 

Die ‘klik’ is er met Donders zeker niet. Vooral Jos van Rey heeft een grondige hekel

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →