Oud politiebureau in Maastricht verbouwd tot wooncomplex

Print
Oud politiebureau in Maastricht verbouwd tot wooncomplex

Afbeelding: Google Streetview

In het voormalige politiebureau aan de Parallelweg in Maastricht komen negentien woonstudio’s voor de verhuur.

De studio’s worden verhuurd inclusief parkeerplaats op het binnenterrein achter het pand naast hotel de L’Empereur. Het overbodige politiebureau tegenover het NS-station in Wyck werd eind 2015 voor bijna 1,4 miljoen euro verkocht aan een toen onbekende koper. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 1250 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De verbouwing is in volle gang. Pro-housing is ingeschakeld voor de verhuur.

Binnenstedelijk wonen
Het project bij het station is opnieuw een voorbeeld van de opmars van binnenstedelijk wonen in Maastricht. De trek naar stadscentra is overal waarneembaar. Ook de brede herwaardering van stationsomgevingen, knooppunten van openbaar vervoer, lokt bouwprojecten uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar woningen op loopafstand van stations. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →