Indonesiërs voor WMC in Kerkrade: 'Mis de sambal en chilisaus'

Print
Indonesiërs voor WMC in Kerkrade: 'Mis de sambal en chilisaus'

Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Met het Indonesia Drum Corps uit Jakarta is de eerste exotische groep in Kerkrade gearriveerd. Op Rolduc kijken ze hun ogen uit.

Zo is het ontbijt voor de muzikanten al een ervaring op zich.

Broodjes kaas
Geen nasi goreng, nasi uduk of ketoprak, maar witte broodjes met kaas, ham of jam plus een glas melk. "Thuis eet ik vaak drie keer per dag nasi met iets erbij. Dus dit is  nieuw", zegt de 24-jarige Bayu Adhitama . Hoewel hij het eten in Kerkrade prima vindt, mist hij toch iets: "Sambal en chilisaus. We hebben een paar porties meegenomen, maar de zakjes raken op. We hebben behoefte aan meer pittigheid!", zegt hij met een lach.

Geen instrumenten
Repeteren doet het korps op het voetbalveld van de abdij.  Ze oefenen al enkele dagen droog en dat is geen bewuste keuze. "Er is een misverstand ontstaan over de borgsom”, zegt leidster Liesma Burhanuddin (57). "Daardoor staan alle instrumenten nog op Schiphol. Dat heeft voor veel stress gezorgd, maar ik heb net gehoord dat alles geregeld is. Gelukkig."

Meer over de ervaringen van het Indonesia Drum Corps in De Limburger van zaterdag.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →