Wijlre debuteert dit jaar op het WMC

Print
Wijlre debuteert dit jaar op het WMC

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger

Met de steun van tweehonderd supporters uit eigen dorp Wijlre reizen 21 drumbandleden van Sint-Gertrudis zondagochtend (met kriebels in de buik) naar Kerkrade om als debutant mee te strijden in de marswedstrijden.

De lat ligt meteen hoog voor het korps, dat normaalgesproken in derde divisie concoursen meedraait en nu in Kerkrade in eerste divisie debuteert. Het WMC kent in de mars- en showwedstrijden alleen world en eerste divisie.

Niet voor de winst
Instructeur Chris Luijten is ‘aanstichter van het kwaad’, hij opperde anderhalf jaar geleden dat het hem geweldig leek om een keer mee te doen aan het WMC. Zijn voorstel werd overigens door alle drumbandleden enthousiast begroet. De club bestaat uit muzikanten in de leeftijd van 12 tot begin 60 jaar. Luijten: "We gaan niet voor de winst naar het WMC. Voor mij is onze deelname geslaagd als we allemaal met een goed gevoel terugkijken en tegen elkaar kunnen zeggen: dat was top!"

Lees meer over de dromen en verwachtingen van Drumband Sint Gertrudis Wijlre in de krant van zaterdag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →