Omwonenden: Solar mag gewoon doorgaan

Print
Omwonenden: Solar mag gewoon doorgaan

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Het Solarfestival in Roermond gaat gewoon door. De advocaat van de omwonenden trok vrijdag voor de rechtbank in Roermond het verzoek in om de volledige vergunning te schrappen.

Hij benadrukte dat de buurt niet tegen het festival op zich is, maar alleen een paar punten aangescherpt wil zien.

Rekening houden
Het gaat dan om zaken waarin de buurt in de zogeheten bodemprocedure bij de rechter onlangs in het gelijk is gesteld, maar waar de gemeente in de vergunning voor dit jaar in haar ogen te weinig rekening mee heeft gehouden. 

Het betreft de eindtijd van het feest op de camping, dat volgens de buurt naar één uur ’s nachts moet in plaats van half twee. Het gefaseerd sluiten van de podia op de camping, waar volgens de omwonenden ook een afbouw van geluid aan gekoppeld moet worden. En de buffer tussen camping en huizen, mede met het oog op nachtelijk geschreeuw.

Opgelucht
Projectleider Dennis Behlau van Solar is opgelucht dat Solar in elk geval door kan gaan. Hij heeft vertrouwen in de uitspraak van de rechter. Die valt woensdag, of mogelijk dinsdag, te verwachten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →