Blog: Tandenborstel kwijt of verzoekjes qua eten? Vraag het Farhi!

Print
Blog: Tandenborstel kwijt of verzoekjes qua eten? Vraag het Farhi!

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard is op trainingskamp in Turkije. Onze verslaggever Ron Langeveld houdt je dagelijks op de hoogte van het wel en wee van de Sittardenaren.

Een Limburger met Turkse roots. Dat is waarschijnlijk nog de beste omschrijving voor Farhi Ozguzel, de geblokte jeugdtrainer van Fortuna Sittard met de snelle babbel. 

Talenknobbel
Geboren en getogen in Roermond praat hij vloeiend dialect, maar schakelt net zo makkelijk over op Turks. "Of Arabisch, of Duits, of Engels", zegt de oud-voetballer, die het in bij Adanaspor in zuid-Turkije nog tot prof schopte.

"Ze vroegen of ik mee wilde op trainingskamp om de staf en de spelers te ondersteunen." Dat zag hij wel zitten. "Leuk toch." En ook heel handig met zo’n talenknobbel. Al had Ozguzel (links op de foto) zelf gedacht dat hij zich op de training wat meer met de spelers en de training zelf zou kunnen bemoeien. Maar daar komt hij niet eens aan toe.

Oliemannetje
Want in het hotel waar Fortuna verblijft, blijkt personeel dat meer dan drie woorden Engels speekt op een hand te tellen. "Als je hier dus geen Turks spreekt, heb je écht een probleem", weet Farhi. Daarmee is Ozguzel in Turkije vanaf dag één het oliemannetje dat ervoor zorgt dat de raderen van Fortuna iedere dag weer soepel draaien.

Tandenborstel kwijt, hoofdpijn of speciale verzoeken qua eten: vraag het Farhi. Geen dag dat hij niet in de aan de balie in de lobby staat, om samen met een speler iets te regelen of te vertalen. “Stekkerdozen, verlengkabels, handdoeken of het wisselen van geld. Echt, je kunt het zo gek niet verzinnen.”

Adviseren
Ozguzel blijkt zélfs niks te beroerd om een ontheemde journalist desgevraagd te adviseren over hoe je moet tanken in Turkije. "Hier komen mannen naar je auto, die voor jou tanken." Waarna hij uitlegt dat je moet aangeven voor welk bedrag je benzine wil, of moet zeggen dat je met je bankpas betaalt. "Maar ik zal je mijn telefoonnummer geven. Als het niet lukt bel je mij, dan leg ik het via de telefoon wel uit."

Laat Farhi maar schuiven.