Colin Benders, Arnon Grunberg en Faberyayo naar Cultura Nova

Print
Colin Benders, Arnon Grunberg en Faberyayo naar Cultura Nova

Colin Benders op archiefbeeld. Afbeelding: ANP/Paul Bergen

Schrijver Arnon Grunberg komt voor Cultura Nova naar Heerlen. Hij is zaterdag 19 augustus te zien in de voorstelling ‘De Mensheid’ van LOD Muziektheater en KVS. Het stuk is gebaseerd op het pamflet ‘De mensheid zij geprezen’ van Grunberg.

Het festival in Heerlen heeft het volledige programma bekendgemaakt. Een aantal krenten uit de pap:

Openluchtspektakel
Als bekend opent het Duitse Theater Titanick de 27ste editie met een openluchtspektakel. Het bestaat uit een parade van Mad Max-achtige machines die zowel op vrijdagavond 18 als zaterdagavond 19 augustus te zien is. Op zaterdagmiddag maakt Titanick nog een speciale stadsparade en een dag later vindt in Maastricht een openluchtvoorstelling plaats op de dan voor verkeer afgesloten Noorderbrug.

Faberyayo
Pepijn Lanen – beter bekend als Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig – werkt mee aan de voorstelling PSSST van Els Roobroeck/Covar. Verdeeld over Heerlen staan zes houten boxen opgesteld waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. Erin horen ze verhalen, geschreven door Maartje Wortel, Anton Dautzenberg en Pepijn Lanen. 

Colin Benders
Hij brak door met zijn Kyteman Orchestra waarmee Colin Benders in 2009 al op Cultura Nova stond. Nu komt hij naar Heerlen voor een lange dansnacht op zaterdag 26 augustus. Hij is te zien met zijn modulaire synthesizers en brengt een ode aan de analoge elektronische dansmuziek. Zonder laptop of usb-stick. 

Parkeergarage
Janne de Bruin gaat twee weken aan de slag in de parkeergarage onder Theater Heerlen. Op 7000 vierkante meter beton gaat ze met haar performers aan de slag met auto’s, lijven, licht en geluid. Ze maakt van de parkeergarage een 'noodingang'. "Hebben we in nood wel een uitgang nodig? Hebben we niet meer behoefte aan een ingang? Wat als deze ondergrondse parkeergarage een noodingang is in het hartje van de stad. Waar iedereen op elk ogenblik terecht kan."

Lambchop
De Amerikaanse alternatieve countryband Lambchop speelt  22 augustus in het Royal Theater in Heerlen, de oude bioscoop nabij het station. Meer dan voorheen heeft de band rond Kurt Wagner zich voor hun meest recente album laten inspireren door moderne hiphop, soul en rhythm & blues. Het Royal Theater werd in 1937 ontworpen door Frits Peutz en diende ruim 70 jaar als bioscoop. Sinds 2014 staat het leeg. 

Zand
Een zee van zand, dat is het decor van de voorstelling LOO van Ponten Pie. Het moet een beeldende en poëtische voorstelling zijn over hoe de wind een woestijn kan vormen. Volgens de organisatie ‘een ongekende belevenis voor de allerkleinsten’. Drie keer te zien op zondagmiddag 27 augustus.

Coriovallum
Theatermaker Lotte Milder presenteert Aliunde, een filminstallatie die bezoekers meeneemt op een reis door de tijd. Ze noemt het zelf een visueel experiment dat met behulp van de nieuwste technologische ontwikkelingen een kijkvenster opent naar de wereld van de Romeinen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →