PSV treft Zwitsers of Kroaten in voorronde Europa League

Print
PSV treft Zwitsers of Kroaten in voorronde Europa League

Afbeelding: ED/Thomas Bakker

PSV voetbalt in de derde voorronde van de Europa League tegen NK Osijek uit Kroatië of Luzern uit Zwitserland.

Die twee clubs speelden donderdag voor het eerst tegen elkaar in de tweede voorronde, en Osijek won met 2-0. De return bij Luzern is komende donderdag. Osijek werd afgelopen seizoen vierde in de Kroatische competitie, en Luzern eindigde als vijfde in Zwitserland.

FC Utrecht
FC Utrecht moet zich nog voor de derde voorronde zien te plaatsen. Het team van trainer Erik ten Hag speelde donderdag met 0-0 gelijk tegen Valletta. De voetbalclub uit Malta komt komende week naar Nederland voor de return. Het duel is in Waalwijk. Utrecht moet uitwijken vanwege het Europees kampioenschap voor vrouwen, dat onder meer in de Galgenwaard wordt afgewerkt. Als Utrecht wint, is Lech Poznan of FK Haugesund de volgende tegenstander. Haugesund, een club uit Noorwegen, versloeg donderdag de Polen met 3-2.

Vitesse
De eerste wedstrijden van de derde voorronde van de Europa League worden gespeeld op donderdag 27 juli, de returns op 3 augustus. PSV en Utrecht (als Valletta wordt verslagen) beginnen allebei met een thuisduel. Die vrijdag erna wordt geloot voor de play-offs, die later in augustus op het programma staan. De winnaars van de play-offs gaan naar het hoofdtoernooi van de Europa League. De Nederlandse bekerwinnaar Vitesse is al zeker van een plaats in het hoofdtoernooi.