Pendelbus tussen treinstation Horst-Sevenum en Toverland

Print
Pendelbus tussen treinstation Horst-Sevenum en Toverland

Afbeelding: Stefan Koopmans

Bezoekers van attractiepark Toverland in Sevenum kunnen vanaf zaterdag gebruik maken van een pendelbus die van en naar het treinstation Horst-Sevenum rijdt. Het gaat om een proef die loopt tot 29 augustus. In de herfstvakantie wordt de proef voortgezet.

Volgens een woordvoerster is Toverland al jaren bezig een buspendeldienst te krijgen van en naar het treinstation. „We willen dat bezoekers, ook Duitsers, ons goed kunnen bereiken met het openbaar vervoer. De afgelopen jaren werkten we met een belbus, maar die is afgeschaft. Nadeel was dat reizigers zich een uur van  tevoren moest melden.

Behoefte
In overleg met provincie en vervoerder Arriva is nu besloten een pendelbus te laten rijden. De proef die vandaag start duurt tot en met zondag 27 augustus. Toverland is benieuwd hoe groot de behoefte  aan een dergelijke verbinding daadwerkelijk blijkt te zijn. De bus rijdt elke dag tussen 09.00 en 11.00 en 16.00 en 19.00 uur.

Tijdens de Midzomeravonden op de woensdagavonden in de zomervakantie rijdt de bus tot half twaalf ’s avonds. De proef krijgt een vervolg tijdens de herfstvakantie. Dan vindt in Toverland het Halloween-evenement plaats. Een enkele reis kost met een ov-chipkaart 1,99 euro; een los kaartje 3 euro. Het park met dertig attracties  trekt jaarlijks 700.000 bezoekers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →