Verstappen vijfde in tweede vrije training

Print
Verstappen vijfde in tweede vrije training

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de vijfde tijd laten noteren.

Hij eindigde daarmee achter de twee Mercedessen en de twee Ferrari's, maar ruim voor zijn teamgenoot Ricciardo.

Gat
Het gat tussen Mercedes en Red Bull bleek in de tweede training groter dan in de eerste, eerder op de dag. Toen kon de Limburger op het circuit van Silverstone nog een knappe derde tijd rijden, op vijf tienden van Lewis Hamilton. In de tweede training werd dat gat vergroot naar zes tienden.

Bovendien nestelden de Ferrari-coureurs Vettel en Räikkönen zich tussen Mercedes en Red Bull in. Ook zij konden echter niet aan de tijden van Bottas en Hamilton komen.

Massa
Aan het eind van de training was er nog een incidcent tussen Verstappen en Massa, die de Limburger blokkeerde terwijl er met blauwe vlaggen werd gezwaaid. Het incident wordt door de wedstrijdleiding onderzocht.


Nare smaak
De Limburgse Formule 1-rijder wil dit weekeinde de nare smaak van de afgelopen weken wegspoelen. De laatste drie grands prix haalde hij de finish niet. Vorig jaar reed Verstappen in de Britse grand prix naar de tweede plaats. Hij schoof toen een plek in de eindstand op door een tijdstraf voor de latere wereldkampioen Nico Rosberg.

"Ik had met de techniek geen problemen", meldde Verstappen na afloop op de website Verstappen.nl. "Maar qua rondetijden zijn we nog niet snel genoeg. Ik ben nog niet helemaal blij met de balans in de auto. We moeten daar nog aan werken om wat tijd te vinden. Voor nu was de vijfde tijd het maximaal haalbare."

Hamilton
Ook Hamilton is getergd. Hij kreeg veel kritiek in Engeland omdat hij afwezig was bij een Formule 1-demonstratie in Londen en verweerde zich fel. De drievoudig wereldkampioen gaf aan dat hij zijn volle aandacht wil vestigen op zijn thuisrace, die hij vorig jaar won. Hamilton wil punten goedmaken op Vettel in het kampioenschap. De Duitser leidt met 20 punten voorsprong.