Voerendaal mag bedrijfshal op kampje sluiten

Print
Voerendaal mag bedrijfshal op kampje sluiten

Bij een inval op het kampje werden vorig jaar onder andere enkele auto’s in beslag genomen. Afbeelding: Arnaud Nilwik

De gemeente Voerendaal mag een bedrijfshal op een kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande voor een half jaar sluiten.

Eind maart vonden opsporingsambtenaren buiten de loods in een brommobiel 1037 gram hennep.

Opiumwet
Op basis van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid besloot de gemeente het pand voor een half jaar op slot te doen.

Bedrijf
De eigenaar probeerde  via een kort geding de sluiting ongedaan te maken. Hij vindt dat eerst minder vergaande maatregelen genomen hadden moeten worden. Sluiting gedurende zes maanden heeft grote gevolgen voor zijn bedrijf (handel in brommobielen), zo gaf hij aan.

Waarschuwing
Volgens de voorzieningenrechter is bij een eerste vondst van softdrugs een (schriftelijke) waarschuwing normaal gesproken voldoende. Maar gezien de hoeveelheid aangetroffen hennep mag de gemeente in dit geval meteen overgaan tot sluiting. De eigenaar, die stelde dat de burgemeester een hetze tegen hem voert, heeft ook niet kunnen aantonen dat hierdoor faillissement dreigt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →