Duitse toeristen doodgestoken op strand Egypte

Print
Zeker twee toeristen zijn vrijdag doodgestoken bij een hotel in Egypte. Vier andere vakantiegangers raakten gewond door de aanval in de onder buitenlanders populaire badplaats Hurghada.

De overleden slachtoffers komen uit Duitsland, zei een hoge veiligheidsfunctionaris. Twee gewonde toeristen zijn volgens generaal-majoor Mohamed El-Hamzawi afkomstig uit Tsjechië. Over de nationaliteit van de andere neergestoken toeristen is nog niets bekendgemaakt.

'Geen Nederlanders'
Meerdere bronnen hadden eerder gemeld dat de overleden slachtoffers afkomstig waren uit Oekraïne, maar dat lijkt niet te kloppen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet vrijdagmiddag weten dat er in elk geval geen aanwijzingen zijn dat Nederlanders tot de slachtoffers behoren.

Reisorganisatie Thomas Cook liet weten het onderzoek naar de steekpartij nauwlettend te volgen. ,,Thomas Cook met het merk Neckermann Reizen heeft inmiddels doorgekregen dat al haar gasten in veiligheid zijn en verblijven in hotels die kilometers verwijderd zijn van het betroffen hotel'', meldt het bedrijf.

Gezwommen
De aanvaller zwom volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten van een openbaar strand naar het Zahabia Hotel. Daar stak hij de Duitsers en twee andere personen neer. De dader verwondde daarop nog twee mensen bij het naastgelegen resort Sunny Days El Palacio. De man is opgepakt. Over zijn motief is niets bekend.

Zowel het Zahabia Hotel als het resort Sunny Days El Palacio beschikt over een privéstrand in Hurghada. Vakantiegangers waren begin vorig jaar ook al het doelwit van een aanslag in de badplaats. Toen vielen twee terroristen een hotel aan met onder meer een vuurwapen en een mes. Verscheidene toeristen raakten gewond.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →