VVV huurt Thy van Werder Bremen

Print
VVV huurt Thy van Werder Bremen

Thy (links) in de EK-finale -17 tegen Oranje in 2009. Afbeelding: OrangePictures

VVV en Werder Bremen hebben overeenstemming bereikt over de huur van Lennart Thy. De Duitsers lenen de 25-jarige spits voor één seizoen uit aan de Venlose eredivisionist. In Bremen heeft Thy nog een contract tot de zomer van 2019.

Met de komst van Thy heeft Maurice Steijn zijn gewenste versterking binnen. De Duitser moet in De Koel gaan concurreren met Ralf Seuntjens en eventueel met de nog altijd aan zijn lies geblesseerde Johnatan Opoku, die het afgelopen seizoen meerdere malen in de punt van de aanval speelde. Thy wordt aanstaande dinsdag in Venlo verwacht.

Jeugdinternational
Thy speelde in de jeugdopleiding van Werder Bremen en was tevens Duits jeugdinternational. Van een grote doorbraak bij de viervoudig kampioen van Duitsland en winnaar van de opgeheven Europa Cup II (voor bekerwinnaars) in 1992 kwam het nooit. Thy debuteerde in 2010 weliswaar in het eerste elftal, maar kwam slechts tot vijf optredens en werd in 2012 verkocht aan 1. FC Sankt Pauli. Vorig jaar besloot Werder Bremen de spits terug te kopen om hem vervolgens weer meteen uit te lenen aan Sankt Pauli.