12-jarige Pleun en Imke uit Meijel lopen de Nijmeegse Vierdaagse

Print
12-jarige Pleun en Imke uit Meijel lopen de Nijmeegse Vierdaagse

De 12-jarige vriendinnen Imke (links) en Pleun uit Meijel lopen dit jaar de Vierdaagse in een groep van 101 12-jarigen. Afbeelding: John Peters

Ze zijn pas 12 jaar, maar Pleun Bongers en Imke Verhoeven staan dinsdag 18 juli aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Ze lopen mee met een groep van 101 leeftijdsgenoten die als V-team meedoen onder leiding van de Kindercorrespondent Tako Rietveld (bekend van het NOS Jeugdjournaal).

Daarmee zijn ze de jongste deelnemers aan ’s werelds grootste wandelevenement.
 
Vier dagen lang elke dag dertig kilometer, dat is voor basisschoolleerlingen geen kleinigheid. “Maar onze moeders hebben vanaf februari een schema gemaakt, waarin we steeds grotere afstanden zijn gaan wandelen”, vertellen de twee hartsvriendinnen. De moeders Yvonne en Nicol lopen overigens mee. “We gaan ‘m zeker uitlopen”, beloven Pleun en Imke.
 
In de krant van zaterdag een gesprek met de twee wandelvriendinnen uit Meijel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →