Maastrichtenaar loopt voor de vijftigste keer Vierdaagse mee

Print
Maastrichtenaar loopt voor de vijftigste keer Vierdaagse mee

Henk Aarts loopt volgende week zijn vijftigste Nijmeegse Vierdaagse. Afbeelding: Rob Oostwegel

Precies negenduizend kilometer heeft Henk Aarts (68) volgende week afgelegd als hij zijn vijftigste Vierdaagse van Nijmegen uitloopt. Het wordt tevens de laatste deelname voor de oud- belastingambtenaar uit Heer. Tenzij zijn vrouw Marlies alsnog voor de charmes van het wandelfestijn valt.

Voor de foto haalt hij zijn doosje met Vierdaagsespeldjes tevoorschijn om ze op een shirt te prikken. Negenenveertig stuks die tezamen 8880 wandelkilometers vertegenwoordigen. Tweeëndertig keer liep Henk Aarts (68) de vijftig kilometerafstand in Nijmegen, tien keer de veertig en komende dinsdag begint hij aan zijn achtste dertig­kilometervariant. De reguliere afstanden die gelden voor de diverse leeftijdscategorieën.

In 2006 liep hij liep hij overigens ‘maar’ 40 kilometer. Die editie werd na een dag afgelast vanwege twee sterfgevallen door hitte. Aarts had zijn prestatie nog mooier gevonden als het vijftig aaneengesloten edities had betroffen.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen