Tom uit Simpelveld reist fulltime rond de wereld

Print
Tom uit Simpelveld reist fulltime rond de wereld

Afbeelding: Traveltomtom

Hij reist sinds 2012 fulltime de wereld rond en heeft inmiddels 78 landen bezocht (waarvan 39 meerdere keren). Op dit moment chillt hij ergens in backpackers paradiseZuidoost-Azië. En het mooiste komt nog: Tom Grond uit Simpelveld is niet op vakantie, maar leeft zijn leven als professioneel reisblogger @traveltomtom.

Beroepsreiziger Tom (32) trekt als zelfstandig ondernemer @traveltomtom via social medium annex ‘digitaal fotoboek’ Instagram ruim 121.000 volgers moeiteloos met zich mee tijdens zijn trips over de verschillende continenten. Ook via Twitter, Snapchat, Facebook en een uitgebreider reisblog kunnen zijn volgers vanuit hun luie stoel thuis de avonturen volgen.

Reisvirus
Hoe hij tot deze bijzondere baan gekomen is? “Het is gegroeid vanuit een passie voor reizen. In 2006 vertrok ik voor het eerst ver weg, een half jaar stage lopen in Aruba. Daar heb ik binnen een paar dagen het reisvirus te pakken gekregen. Die Caribische manier van leven daar, wauw! Ik was verkocht.”

Werk
Tom hoort bij een groeiend leger hippe, mooie jonge mensen (het oog wil immers ook wat) die dankzij een grote fanschare op sociale media-kanalen fulltime over deze mooie aardbol reizen. En het beste van dit alles: het is hun werk. Hoe meer volgers de reisbloggers hebben (lees: het aantal mensen dat ze bereiken met hun foto’s en berichtjes en dus kunnen beïnvloeden of inspireren) hoe meer hotelketens, reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen, reiswebsites, toeristenorganisaties bereid zijn de reisblogger in kwestie te betalen.

Lees een uitgebreid interview met Tom in de krant van zaterdag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →