Happy Italy toch niet naar Fort van Venlo

Print
Happy Italy toch niet naar Fort van Venlo

Afbeelding: Van Aken Architecten

De restaurantketen Happy Italy vestigt zich toch niet in het toekomstige Fort van Venlo op het kazerneterrein in Blerick. Ondanks een eerder gesloten intentieovereenkomst met de initiatiefnemers daarvan, kiest de keten voor een nieuwe vestiging aan de andere kant van de Maas in de binnenstad van Venlo.

„Dat is jammer”, zegt Hessel Meijer, mede-initiatiefnemer van het Fort van Venlo. „Want we zien hoe belangrijk het bedrijf is voor het LeisureDome in Kerkrade.” Volgens Meijer vindt Happy Italy dat de realisatie van het LeisureDome, onderdeel van het Fort van Venlo, in Blerick niet snel genoeg gaat.

Vergunning
De budgetketen die in 2011 zijn eerste vestiging in Rotterdam opende, betrekt in Venlo het naast de Media Markt gelegen pand in de Maasstraat. De benodigde omgevingsvergunning voor het pand aan de Oude Markt is nog niet aangevraagd bij de gemeente Venlo.

Eetgelegenheden
Meijer, directeur van Wyckerveste, zegt niet bang te zijn voor concurrentie van Happy Italy, nu dat zich vestigt in de binnenstad. „Wij denken dat des te meer eetgelegenheden bij elkaar liggen, des te beter het is. Zodat de consumenten een keuze kunnen maken. Bovendien kunnen bezoekers straks bij ons parkeren, de kabelbaan nemen, eten bij Happy Italy en terugkeren voor de bioscoop.”

Volgens Meijer wordt de beoogde plek voor Happy Italy binnen het LeisureDome in Blerick ingevuld met een ander concept. „Het wordt een foodcourt geïnspireerd op een nieuwe eethal in Eindhoven.” Daar opende dit voorjaar de Down Town Gourmet Market. „Ik denk achteraf zelfs dat zo’n concept nog beter bij ons past”, zegt Meijer.

Behalve het LeisureDome (17.688 vierkante meter) gaat het Fort van Venlo bestaan uit markthallen (9400 vierkante meter) in de monumentale kazernegebouwen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →