Politie liet verdachte moord oma Rini gaan

Print
Politie liet verdachte moord oma Rini gaan

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De Belgische vrouw die vast zit voor de moord op Rini Ansems uit Maastricht had veel eerder opgepakt kunnen worden. Dat zegt de moeder van de verdachte Sandra N. N. werd verhoord, maar omdat de politie in Bilzen niet op de hoogte was van de moord, werd ze weer vrijgelaten.

Moeder Jeanine doet haar verhaal in de Belgische krant Het Belang van Limburg. Ze vertelt hoe ze op de dag van de moord haar dochter Sandra N. op ging halen bij een vriend in Riemst en zag dat haar handen "heel vuil waren en onder het opgedroogd bloed zaten." Haar dochter vertelde dat ze was gevallen met de fiets in Maastricht en dat iemand haar had bestolen terwijl ze op de grond lag.

Op 3 februari vond de moeder in een koffer van haar dochter een bebloede jas en handdoek, een tuinschaar en een mes. Ze stapte ermee naar de politie in Bilzen, waarna Sandra opgepakt en verhoord werd.

Sandra kende slachtoffer
“Twee uur later stond ze hier vrolijk lachend weer voor de deur,” zegt moeder Jeanine tegen de krant. Pas afgelopen vrijdag legde Jeanine het verband met de moord op de Maastrichtse Rini, toen ze een bericht over de zaak in de krant las. Sandra, die alles ontkent, kende het slachtoffer, zegt de moeder. “Ze ging er wel eens op bezoek en kreeg er dan wat eten of mocht er bellen als haar belkrediet op was.”

Lees ook: Vrouw verdacht van moord oma Rini is verslaafde moeder van zes kinderen

Onbegrijpelijk noemt de moeder het dat de politie het verband niet zag met de bebloede spullen en de moord in Maastricht. En dat terwijl zelfs in het proces-verbaal staat dat de vrouw op de dag van de moord in Maastricht was.

Haarkleurmiddel
Volgens de politie was er geen aanleiding om de vrouw te arresteren. De jas, handdoek en het mes werden onderzocht, maar er werd geen bloed aangetroffen, maar een haarkleurmiddel. "Omdat de moord in Maastricht bij ons niet bekend was, heeft de politie geen link gelegd tussen het mes en de andere spullen en de moord op de Maastrichtse vrouw", aldus de korpschef van de politie-zone Bilzen-Hoeselt-Riemst in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →