Grenscontroles leiden tot vakantiefiles

Print
 Grenscontroles leiden tot vakantiefiles

Afbeelding: AD.nl

Vakantiegangers die zaterdag vertrekken hebben op verschillende plaatsen in Europa last van files die worden veroorzaakt door verscherpte grenscontroles.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) gaat het tussen België en Frankrijk om de grensovergangen Rekkem (E17) en Hensies (E19). Nederlandse automobilisten kunnen beter kiezen voor de grensovergang Doornik (E403), die is filevrij.

Zwitserland
Vanuit Zwitserland naar Italië staat het zaterdagochtend over ruim 20 kilometer vast voor de wegversmalling in de A2 bij de grens. Wie naar Denemarken wil wordt bij het Duitse Flensburg (A7) verrast met bijna een uur file door grenscontroles.

In Frankrijk valt de drukte mee, aldus de VID. Daar zijn veel mensen al donderdagavond voor een lang weekend vertrokken vanwege de nationale feestdag 14 juli. De drukste weekenden met de beruchte Zwarte Zaterdagen volgen eind juli en begin augustus. (anp)
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen