OM: Info over moord oma Rini meteen internationaal gedeeld

Print
OM: Info over moord oma Rini meteen internationaal gedeeld

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Alle procedures na de moord op de 82-jarige Rini Ansems uit Maastricht zijn juist gevolgd. Alle informatie is meteen internationaal uitgezet, ook in België.

Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan De Limburger.

Zaterdag bleek dat de Belgische politie de verdachte Sandra N. anderhalve week na de moord al had verhoord.  Dat gebeurde nadat de moeder van N. in de reiskoffer van haar dochter bebloede spullen aantrof, waaronder het mes waarmee Ansems mogelijk is vermoord.

N. kwam toen echter alweer snel op vrije voeten, omdat de moord in Maastricht volgens de Beligische korpschef daar niet bekend was.

Samenwerking
Hoe dat kan is onduidelijk. OM-woordvoerder Resi Peeters benadrukt dat de samenwerking met de Belgische collega's doorgaans erg goed verloopt. "Dat is ook belangrijk in deze grensregio."

Lees ook: Politie liet verdachte moord oma Rini gaan

Verhoren
De Nederlandse Justitie heeft de verhoren inmiddels in handen en volgens de woordvoerder blijkt daar ook geen link met de moord uit.

Het duurt nog enkele weken en mogelijk maanden tot Sandra N. wordt uitgeleverd, aangezien de verdachte voor de langere procedure heeft gekozen, waarbij ze ook nog de mogelijkheid heeft om in beroep en in cassatie te gaan tegen die beslissing.

Afgelopen donderdag werd N. alsnog opgepakt, nadat een bekende van haar naar de politie was gestapt.

Lees ook: Vrouw verdacht van moord oma Rini is verslaafde moeder van zes kinderen

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →